Tiden springer iväg! För 2 år sedan höll vi vår första Northprim Top 100 Conference där vi samlade den yttersta eliten inom .NET och JAVA utvecklare i Serbien.

Northprim 100
Mingel och framtidsspaningar

Tanken var självklart att följa upp succén årligen men 2020 vet alla vad som hände.. Tyvärr har inte pandemin släppt greppet om världen ännu och inte heller i år har vi kunnat samla styrkorna på plats. MEN redan nu börjar planerna smidas inför 2022 när vi ska samla kompetens i världsklass för att lära oss mer om den senaste teknologin, smart shoring och samarbete över gränserna!

Vid en tillbakablick till april 2019 kan vi inte annat än att längta tills nästa gång! En härlig mix av utvecklare i världsklass, experter inom både startups och komplexa, globala IT-projekt och inte minst Sveriges ambassadör H.E Jan Lundin som var key note speaker. Självklart uppblandat med god mat, dryck och IT relaterad quiz!

Sveriges Ambassadör H.E Jan Lundin

” Framtida trender inom den europeiska IT sektorn” var agendan för konferensen och nog kan vi se att våra spaningar då är ytterst relevanta idag också.

Det var många som uppmärksammande kommande kompetensbrist i länder som Sverige och siffror som pekade på att närmare 50 000 utvecklare skulle saknas i Sverige innan 2022. Pandemin och ökade krav på digitalisering har ökat denna brist och det sista vi har hört är att närmare 70 000 utvecklare hade behövts för att möta marknadens krav.

I spåkulan kunde vi också se hur företag som vill behålla sin position allt oftare sträcker sig utanför gränserna. Den lägre kostnadsbilden utanför Sveriges gränser är en bidragande faktor men ofta möts vi av utmaningen att faktiskt hitta rätt kompetens. Därför är det extra kul att se att många av de som besökte konferensen 2019 idag förser svenska bolag med expertis och kod i världsklass!

Vad agendan kommer innehålla 2020 väntar vi med att släppa men räkna med en fantastisk dag & kväll där knivskarpa utvecklare möts och gemensamt ser på framtiden!